RVS Reiniger

Enige resultaat

 • RVS reiniging set Beldeaux BLRO1002

  RVS reiniger set Beldeaux BLRO1002

   29,50
  In winkelmand
   
  Direct Leverbaar

Reinig uw RVS goed en regelmatig met de RVS  Reiniger van Beldeaux en uw RVS kranen gaan gemakkelijk een mensenleven mee !

Is RVS nu onderhoudsarm of onderhoudsvrij? En hoe kunt u uw RVS reinigen met de RVS reiniger van Beldeaux?

RVS reiniging set Beldeaux BLRO1002

RVS reiniging set Beldeaux BLRO1002

RVS

RVS is een prachtig product met een legio aan mooie eigenschappen. Eén daarvan is dat RVS niet roest, mits we RVS regelmatig en goed reinigen.

RVS staat voor Roestvast staal en is een ijzerlegering met chroom en nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie (roestvorming), mits men aan de voorwaarden voldoet. Dat roestvast staal zich zo edel gedraagt, komt door een uiterst dunne passieve chroomoxidehuid (beschermlaag) die zich zo fantastisch edel opstelt in een waterig milieu.RVS reinigen RVS Onderhoud
Is deze beschermlaag echter niet aanwezig doordat het RVS beschadigd is en/of aangetast is door agressieve schoonmaakmiddelen, dan is het RVS aan roestvorming onderworpen. Daarom is het belangrijk om deze beschermlaag van RVS goed en regelmatig te reinigen met een RVS reinger, dan kan roestvast staal zelfs probleemloos een mensenleven mee.

Met andere woorden: roestvast staal is absoluut geen onderhoudsvrij materiaal. Men mag overigens wel stellen dat het onderhoudsarm is.

Onderhoud van RVS producten

Wanneer men het RVS niet goed onderhoud en niet regelmatig schoonmaakt, zal er vuilafzetting op het RVS ontstaan. Dit is zonde, want chlorides kunnen de beschermlaag aantasten en metaalzouten vormen. Dit heeft als gevolg dat er op RVS alsnog corrosie (roestvorming) optreedt. Daarom is onderhoud van RVS producten zo belangrijk.

Met het onderhoud van RVS producten zorgt u ervoor dat het vuil op het RVS wordt verwijderd en de beschermlaag van het RVS in tact blijft.

Schoonmaken RVS producten

Voor het dagelijks schoonmaken van de RVS producten is een microvezel doekje met heet water voldoende of een goede RVS reiniger voor het dagelijks onderhoud van Beldeaux. Bij het reinigen gebruikt u microvezeldoek, zodat de oppervlakte niet beschadigd. Het is belangrijk om altijd goed na te spoelen met water en daarna met een droge doek na te drogen. U zult zien dat het RVS er weer prachtig uitziet.

Wilt u het RVS reinigen, omdat er vuil of aanslag op uw kraan zit? Kies dan voor een speciaal daarvoor bedoelde RVS reiniging product.

Gebruik nooit agressieve (schoonmaak)middelen zoals bijvoorbeeld chloor, cementsluierverwijderaar etc. Deze tasten de beschermlaag van het RVS aan, waardoor uiteindelijk roestvorming kan ontstaan. Mochten deze schoonmaakmiddelen toch met het RVS in contact komen, zorgt u er dan voor dat u het goed afspoelt, zodat deze schoonmaakmiddelen niet op het RVS achterblijven en de beschermlaag kan aantasten.

Er zijn verschillende goede RVS onderhoudsproducten verkrijgbaar, voor het onderhoud van RVS op een eenvoudige en verantwoorde manier.

RVS reingingsproduct. Dit is een dagelijks onderhoudsporoduct voor RVS kunnen de grondig oxiden worden verwijderd en er wordt een beschermend laagje op nanoschaal aangebracht.

RVS vuilverwijderaar. Dit verwijderd hardnekkige vlekken en is vaak in combinatie met de roest verwijderaar.

Roestverwijderaar. Indien RVS toch wordt aangetast door chlorides en er vuilafzetting op het RVS ontstaat, dan kunnen kleine roestplekjes verwijderd worden met een RVS roestverwijderaar. Verzorg het product daarna met een RVS reingingsproduct, zodat de beschermende laag weer wordt hersteld.

– Spoel het RVS altijd goed na met water.

Om de juiste balans te vinden en optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw prachtige RVS kranen moet u het RVS goed onderhouden! Met goed onderhoud kan RVS zeker een mensenleven mee.