Inbouwen RVS kraan in de muur van uw badkamer.

Wilt u uw badkamer een mooie en rustige uitstraling geven? Laat dan uw RVS kranen in te bouwen in de muur van de badkamer. Door het inbouwen van de RVS kraan in de muur van uw badkamer, zijn alle leidingen zijn in de muur weggewerkt. De RVS badkamerkranen en de RVS onderdelen komen prachtig tot hun recht op een mooie betegelde of gestucte wand.

Heeft u het vaak overwogen om te kiezen voor het inbouwen van een RVS kraan in muur van uw badkamer, maar vraagt u zich af hoe dit precies gaat?
Dan helpen wij u graag om hier een goed beeld van te krijgen.

Laat het inbouwen van een RVS kraan in de muur van uw badkamer over aan een vakman !

Inbouw wandkraan RVS Beldeaux

Beldeaux – RVS Inbouw Badkraan BLBT2610

Zorgt u ervoor dat u een goede installateur of aannemer in de arm neemt, die vakkundig en professioneel te werk gaat.

De installateur freest eerst geulen voor de waterleidingen in de muur van uw badkamer, zodat de waterleiding volledig weggewerkt kunnen worden in de muur. Vervolgens sluit de installateur de inbouwkraan aan op de waterleiding en bouwt deze op de juiste diepte en hoogte in.

De RVS inbouwkraan zal het water aansturen naar de verschillende onderdelen, die aan deze kraan worden gekoppeld worden middels een waterleiding. Bij de onderdelen kunt u denken aan een RVS douchebuis met een regendouchekop, een RVS wandhouder met handdouche of een RVS wateruitloop voor bij een bad of wastafel. Ook deze waterleidingen worden allemaal in de muur ingebouwd en weggewerkt.

 

Vervolgens zal de installateur de waterleidingen goed doorspoelen zonder dat de binnenwerken/thermostaten in de inbouwkraan zitten.

Dit is van groot belang om de volgende redenen:

– al het bouwafval en gruis moet uit de waterleidingen wordt verwijderd. Blijft er bouwvuil en/of gruis in de waterleidingen achter, dan kan dit later in de binnenwerken/thermostaten van de kranen komen, waardoor deze ontregelt kunnen raken.
– om te controleren of alle aansluitingen waterdicht zijn en er geen lekkages optreden.
– om te controleren of de temperatuur van het water juist is.

Zijn de waterleidingen goed schoon en  heeft het water de juiste temperatuur en zijn er geen lekkages ? Pas dan kan de muur worden dichtgemaakt en afgewerkt worden met de tegels of het stukwerk.

rvs inbouw kraan muur

Beldeaux – RVS inbouw Fonteinkraan BLWK2003

Zodra de werkzaamheden klaar zijn, kan de opbouw van de kranen verder worden gemonteerd.

RVS Reinigen na de bouw:

Met de RVS onderdelen moet voorzichtig worden omgegaan en voorkom krassen en beschadiging van het RVS. Daarnaast is het van groot belang dat het RVS niet in aanraking komt met agressieve reinigingsmiddelen, zoals cementsluier-verwijderaar of iets dergelijks. Dit wordt nog wel eens in de bouw gebruikt. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de beschermlaag van RVS aantasten, waardoor ook RVS kan gaan roesten.

Voor het reinigen van RVS adviseren wij speciale RVS reinigingsmiddelen. Spoel na het reinigen van de kranen alles goed na met water.

Het is prachtig om uw RVS badkamer kranen in te laten bouwen in de wand van uw badkamer. Het geeft een opgeruimde en stijlvolle uitstraling, omdat alle leidingen zijn weggewerkt in de muur.  Kijk voor diverse prachtige RVS inbouw kranen van de mooie merken Beldeaux en Sento Stainless.