Kies je voor een RVS Afvoerplug of een RVS Afvoerstop voor de Wastafel ?

Een RVS afvoerplug of een RVS afvoerstop, wat zijn de verschillen?

Heb je een mooie RVS wastafelkraan of  RVS toiletkraan, maak het plaatje dan compleet en plaats een RVS afvoerplug of RVS afvoerstop in de wastafel of wasbak. Door te werken met dezelfde materialen wordt het één mooi geheel.

En dan komt de hamvraag, kies je nu voor een RVS afvoerplug of een RVS afvoerstop?

Om dit te kunnen bepalen dien je eerst te weten of de wastafel of wasbak een overflow systeem heeft of niet.
Een overflow systeem zorgt ervoor dat de wastafel niet overstroomt, mocht de kraan per ongeluk open staan en de afvoer is afgesloten.
Het overflow systeem kun je herkennen door o.a. het gat achterin de wasbak.  Meestal zit dit gat net onder de rand van de wastafel. Zodra het water in de wastafel stijgt, dan stroomt het water uiteindelijk weg via dit overflow gat terug naar de afvoer die onder de wasbak zit.
Bij de ronde waskommen zit eigenlijk nooit een overflow systeem ingebouwd.

Kies bij een wasbak zonder een overflow systeem voor een afvoerplug die altijd open staat:

Heb je een wastafel of wasbak zonder overflow systeem, dan doe je er verstandig aan om voor de RVS afvoerplug te kiezen die de afvoer niet kan afsluiten, ook wel genoemd de RVS afvoerplug “Allways Open”. De naam zegt het al, deze afvoerplug staat altijd open en hierdoor kan het water ook altijd via de afvoerplug wegstromen.
Dit voorkomt overstromingen als op de één of andere manier toch de kraan is blijven openstaan.

RVS Afvoerplug wasbak zonder overflow

Bij een wasbak met een overflow systeem heeft u meerdere keuzes:

Heeft de wastafel of wasbak een overflow systeem, dan kun je kiezen voor de RVS afvoerstop met kliksysteem. Je kunt met het kliksysteem de afvoerstop open en dicht klikken.

RVS afvoerstop wasbak overflow wastafelRVS Afvoerstoppen

Is de afvoerstop per ongeluk dicht geklikt en staat de kraan open, dan is er geen nood aan de man. Het water kan dan via het overflowsysteem wegstromen naar de afvoerstop, waar een opening zit, zodat het water doorstroomt naar de afvoer toe.
Natuurlijk kan bij een wasbak met overflow systeem ook gekozen worden voor de RVS afvoerplug “Always Open”, want deze plug is altijd goed en veilig voor iedere wastafel of wasbak.

Voor wie nog niet weet welke wastafel of wasbak het gaat worden is er de universele RVS afvoerplug. Deze afvoerplug past op zowel de wasbakken met een overflow- als zonder een overflow systeem en beschikt over een kliksysteem (open en dicht). Daarnaast zit er een extra hulpstuk bij, zodat de afvoerplug kan worden omgebouwd naar een Allways Open systeem, super handig.

Tip: Probeer zoveel mogelijk met dezelfde materialen te werken. Heb je een mooie RVS fonteinkraan en/of een RVS wastafelkraan kies dan ook voor een RVS afvoerstop, een RVS sifon (mits in het zicht) en een RVS hoekstopkraan (mits in zicht). Door dezelfde materialen te gebruiken, wordt het één stijlvol geheel.

RVS Sifon Wasbak Sento Stainless

RVS Sifon

Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen met de verschillen tussen een RVS afvoerstop en een RVS afvoerplug en wel of geen overflow systeem. Toch nog niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op, dan denken we met je mee.