Waarom kiest men voor RVS kranen ?

U komt uw badkamer of keuken binnen en één van de sfeerbepalers zijn de kranen. U kunt uit veel verschillende type en kleuren kranen kiezen. Kiest u voor natuurlijke materialen, dan zijn de RVS kranen een aanwinst voor iedere badkamer en keuken.

De RVS kranen zijn prachtig om te zien.RVS-Roestvast staal-Roestvrij staal-Inox Het materiaal RVS kan op verschillende manieren worden bewerkt: gepolijst  RVS (glimmend) of van prachtig geborsteld RVS (mat). Een mooie borsteling in het RVS geeft de kraan extra uitstraling.

Daarnaast biedt het materiaal RVS ook veel voordelen. RVS is loodvrij, kan met het juiste onderhoud wel een mensenleven meegaan en is milieuvriendelijk (recyclebaar).

Is het nu Roestvaste kranen of  Roestvrije kranen

Roestvast staal is een ijzerlegering met chroom en nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie (roestvorming), mits men aan de voorwaarden voldoet. Daarom mag men dergelijke legeringen ook geen roestvrij staal noemen, want dat is in principe alleen voorbehouden aan edele metalen zoals goud, zilver en platina.

Dat roestvast staal zich zo edel gedraagt, komt door een uiterst dunne passieve chroomoxidehuid (beschermlaag) die zich zo fantastisch edel opstelt in een waterig milieu. Is deze beschermlaag echter niet aanwezig dan is het Roestvast staal aan corrosie onderworpen. Daarom dient men deze beschermlaag goed te verzorgen en dan kan roestvast staal zelfs probleemloos een mensenleven mee. Met andere woorden: roestvast staal is absoluut geen onderhoudsvrij materiaal. Men mag overigens wel stellen dat het onderhoudsarm is.

Het inrichten van een badkamer, toilet of keuken staat of valt met rust en eenheid. Kiest u voor RVS, dan is het prachtig om bij alle metalen onderdelen en kranen voor RVS te kiezen. Heeft u bijvoorbeeld een RVS wastafelkraan, kiest u dan ook voor een RVS afvoerstop, RVS sifon (mits in zicht) en een RVS hoekstopkraan (mits in zicht).
Kijk voor meer inspiratie ook eens bij onze complete RVS badkamer series van Beldeaux en Sento Stainless. RVS Inbouw Wastafelkraan Beldeaux

Wat is nu de juiste benaming voor RVS kranen?

RVS – Roestvast staal – Roestvrij staal – Inox – Stainless Steel

Wat is nu eigenlijk de juiste naam voor RVS, roestvast staal, roestvrij staal of Inox?

Het is afhankelijk van het land, welke benaming er wordt gebruikt. In Nederland staat “RVS” voor Roest Vast Staal, in België wordt meestal “Inox” gebruikt en in de engelse taal wordt het woord “Stainless Steel” gebruikt.